1. Acidul hialuronic ajută pielea să arate și să se simtă mai suplă

Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corp este prezent in pielea ta, mediu în care se leagă de apă pentru a ajuta la reținerea umezelii.

Cu toate acestea, procesul de îmbătrânire naturală și expunerea la factori cum ar fi radiațiile ultraviolete, fumul de tutun și poluarea pot scădea cantitatea de acid hialuronic din piele.

Suplimentarea acidului hialuronic în organism poate preveni acest declin, oferind corpului tău cantități suplimentare pentru a le încorpora în piele.

Hidratarea pielii previne apariția ridurilor.

Aplicat pe suprafața pielii, acidul hialuronic poate reduce ușor vizibilitatea ridurilor, roșeața și dermatitele.

Injectarea de acid hialuronic este cea mai simplă cale de a crește hidratarea pielii foarte rapid și de a modifica aspectul ei în mod spectaculos.

2. Poate accelera vindecarea rănilor

Această substanță minune joacă, de asemenea, un rol cheie în vindecarea rănilor.

Este prezent în mod natural în piele, dar concentrațiile sale cresc atunci când există daune care au nevoie de reparații.

Acidul hialuronic ajută rănile să se vindece mai repede, prin reglarea nivelurilor inflamației și semnalizarea corpului pentru a construi mai multe vase de sânge în zona afectată.

Aplicarea acestuia pe răni ale pielii a fost demonstrat că a redus dimensiunea rănilor și că a redus durerea mai repede decât un placebo sau absența oricărui tratament.

Acidul hialuronic are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, astfel încât poate ajuta la reducerea riscului de infecție atunci când este aplicat direct pe răni deschise.

Mai mult, este eficient în combaterea afecțiunilor gingivale și în accelerarea vindecării după extracții dentare.

În timp ce rezultatele cercetărilor privind serurile și gelurile de acid hialuronic sunt promițătoare, nu a existat nicio cercetare pentru a determina dacă suplimentele de acid hialuronic pot oferi aceleași beneficii.

3. Reduce durerile articulare, menținând lubrifierea oaselor

Acidul hialuronic se găsește și în articulații, unde păstrează spațiul dintre oase bine lubrifiat.

Când articulațiile sunt lubrifiate, oasele sunt mai puțin susceptibile de a se măcina unul împotriva celuilalt și  a provoca dureri incomode.

Suplimentele cu acid hialuronic sunt foarte utile pentru persoanele care suferă de osteoartrită, un tip de boală degenerativă a articulațiilor cauzată de uzura articulațiilor în timp.

Luând 80-200 mg zilnic timp de cel puțin două luni s-a dovedit a reduce semnificativ durerea de genunchi la persoanele cu osteoartrită, în special cele cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani.

Acidul hialuronic poate fi, de asemenea, injectat direct în articulații pentru ameliorarea durerii.

4. Ușurarea simptomelor de reflux acid

Cele mai noi cercetari arată ca acidul hialuronic poate ajuta la reducerea simptomelor de reflux acid.
Refluxul gastric provoacă durere și deteriorarea mucoasei esofagului.

Acidul hialuronic poate ajuta la calmarea mucoasei deteriorate a esofagului și la accelerarea procesului de recuperare.
Studiile pe om au arătat multiple beneficii.

5. Alină ochiul uscat și disconfortul.

Aproximativ 1 din 7 de adulți în vârstă suferă de simptomul ochiului usca, din cauza producției reduse de lacrimi, sau lacrimile se evaporă prea repede.

Deoarece acidul hialuronic este excelent pentru menținerea umidității, este adesea folosit pentru a trata această problemă oculară.

Picături pentru ochi care conțin acid hialuronic 0.2-0.4% s-au dovedit a reduce simptomele ochilor uscați și a îmbunătăți sănătatea ochilor.

Lentile de contact care conțin acid hialuronic cu eliberare lentă sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare ca un posibil tratament pentru ochii uscați.

Acidul hialuronic este întâlnit în mod natural în ochi și este deseori un ingredient-cheie al picăturilor de ochi, în scopul alinării simptomelor de ochi uscați.

6. Conservă rezistența osoasă

Cercetările noi pe animale au început să investigheze efectele suplimentelor cu acid hialuronic asupra sănătății osoase.

Două studii au constatat că suplimentele cu acid hialuronic pot ajuta la încetinirea ratei pierderii osoase la șobolanii cu osteopenie (stadiul de început al pierderii osoase care precede osteoporoza).

Studiile au arătat, de asemenea, că dozele mari de acid hialuronic pot intensifica activitatea osteoblastelor, celulele responsabile pentru formarea de noi țesuturi osoase.

7.Trateaza probleme respiratorii.

Există studii care au demonstrat faptul ca aerosolii pe baza de acid hialuronic pot trata hiperactivitatea bronșică la persoanele care suferă de astm sau bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Acidul hialuronic nu încetează să surprindă comunitatea medicalaă, pe măsură ce noi beneficii sunt descoperite, de-a lungul timpului.

Clinica Dermaelite utilizează prețiosul acid hialuronic pentru proceduri de estetică facială, ce armonizează trăsăturile fizionomice și întineresc instant.

Te invităm în clinica DermaElite. Solicită chiar acum o consultație.