Acidul hialuronic este o substanță produsă în mod natural de organismul uman, cunoscută pentru capacitatea sa uimitoare de a atrage și a susține umiditatea, în cantitate de până la de 1000 de ori greutatea sa.

În timp, acesta readuce plenitudinea pielii, îmbunătățind continuu aspectul si textura pielii, menținând-o sănătoasă și suplă.

Ce este acidul hialuronic?

În lumea tratamentelor de îngrijire a pielii, substanțele la modă vin și dispar  (și multe dintre acestea nu ar fi trebuit să fie populare, încă de la început).

Cercetările arată că acidul hialuronic nu este doar o tendință la modă. Dimpotrivă, este unul dintre cele mai eficiente ingrediente de îngrijire a pielii pe care le puteți utiliza.

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican, un nume fantezist pentru o substanță naturală vitală care face parte din matricea de susținere a tinereții pielii. Ca responsabil de prezența de glicozaminoglicani  în piele, acidul hialuronic lucrează pentru a menține fiecare aspect al pielii stabil, protejat, și în mod constant reînnoit.

Acidul hialuronic este un umectant, face parte dintr-o categorie de ingrediente de îngrijire a pielii denumită generic higroscopice, ceea ce înseamnă că atrag umezeala din mediul lor.

Umectanții sunt adesea găsiți în produse de hidratare, loțiuni, seruri și alte produse de îngrijire a pielii, datorită abilității acestora de a accentua hidratarea pentru toate tipurile de piele și de a fi special de benefic pentru pielea uscată și deshidratată.

Acidul hialuronic este, de asemenea, un postbiotic, ingredient care apare în mod natural în procesul în care probioticele din microbimul pielii se descompun.

Cercetătorii cred că aceasta sinergie cu pielea este un alt motiv pentru care aplicarea acidului hialuronic duce la o piele mai sănătoasă, mai tânără:  ajută la reconstruirea microbiomului unic al pielii tale.

Cum ajută acidul hialuronic pielea uscată, deshidratată?

Deci, ce face acidul hialuronic? Magia bazată pe știință constă în capacitatea acidului hialuronic de a reține foarte multă umiditate. Un gram de acid hialuronic poate susține până la șase litri de apă. Uimitor!

Ceea ce este și mai impresionant este că acidul hialuronic poate face acest lucru pentru piele fără a crește greutatea corporală și a oferi pielii prea multă apă (care, în mod surprinzător, poate fi o problemă, deoarece descompune substanțele cheie care mențin în mod normal suprafața pielii intactă).

Acidul hialuronic poate îmbunătăți hidratarea pielii dincolo de orice comparație. De asemenea, revitalizează straturile exterioare ale suprafeței pielii, astfel încât aceasta să arate și să se simtă mai moale, mai netedă și hidratată, radiantă. Acest lucru remediază instantaneu adâncimea liniilor fine și a ridurilor.

Beneficiile anti-îmbătrânire ale acidului hialuronic

Caracteristica acidului hialuronic, de menținerea a umidității, este extrem de importantă atunci când vine vorba de îmbătrânirea pielii.

Când suntem tineri, pielea noastră poate reține apă și să păstreze o cantitate echilibrată de umiditate, dar pierde această capacitate odată cu vârsta. Rezultatul este o pierdere vizibilă de fermitate, flexibilitate și o suplețe diminuată. Bun venit, riduri!

Acidul hialuronic are, pur și simplu, proprietăți puternice anti-îmbătrânire.

Expunerea neprotejată la soare și efectele nocive din mediul înconjurător slăbesc suprafața pielii și provoacă îmbătrânirea prematură. Sperăm că știți deja că utilizarea zilnică a unei creme de protecție solară cu spectru larg și evitarea ingredientelor dure de îngrijire a pielii sunt o necesitate pentru combaterea acestor efecte.

Dar ceea ce s-ar putea să nu știți este că proprietățile acidului hialuronic, antioxidante și de revitalizare a pielii, atenuază aceste probleme mai ales atunci când sunt utilizate ca parte a unei rutine complete anti-îmbătrânire a pielii care include, de asemenea, alte ingrediente susținute de cercetare.

Acidul hialuronic este ceea ce numim ingredient multitasking anti-îmbătrânire!

La Dermaelite ridurile dispar, prin umplere cu acid hialuronic.

Tipurile de acid hialuronic pe care le folosim sunt doar preparate de top, care oferă un rezultat stabil și uniform.

Pentru informații și programări: 0742 900 800 sau pagina de FB: Derma Elite & Laser Clinic Cluj.